برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مسابقه کلمات علیه کرونا، پای صحبت‌های آقای میرشمس الدین فلاح هاشمی مدیر نشرسرای خودنویس نشسته‌ایم تا از جزئیات این مسابقه آگاهی پیدا کنیم.

اسفندماه 98 و در واپسین روزهای باقی‌مانده از سال، مهمانی ناخوانده پا به کشور گذاشت و تلاطم و آشوبی را رقم زد. مهمان منحوسی که سلامت مردم این مرز و بوم را هدف قرار گرفته بود و ایرانیان را همچون سایر مردم جهان به کام بیماری و بعضا مرگ می‌کشاند. در این میان تلاش ایثارگرانه کادر درمان در خط مقدم مبارزه با بیماری و همچنین تلاش گروه‌های جهادی و مردمی مثال‌ زدنی و خیره کننده بود. دشمن نیز علاوه بر سلامت تن، سلامت روان مردم را نیز مورد هجمه قرار داده بود و رسانه ها و فضای مجازی مملو از اخبار ضد و نقیض و شایعات و مطالبی بود که یأس و ناامیدی را در سطح جامعه تکثیر کند.

در این میان جبهه فرهنگی و ادبی کشور نیز دست به کار شد و با اسم رمز «کلمات علیه کرونا» وارد این کارزار شد. نشرسرای خودنویس با برگزاری «مسابقه داستانک کلمات علیه کرونا» به تمام نویسندگان و نوقلمان اعلام فراخوان کرد تا داستانک‌های خود را با موضوع کرونا ارسال کنند و دبیرخانه این مسابقه هر روز داستان‌های منتخب را در شبکه‌های مجازی نشرسرا منتشر می‌کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر پای صحبت‌های آقای میرشمس الدین فلاح هاشمی مدیر نشرسرای خودنویس نشسته‌ایم تا از جزئیات این مسابقه آگاهی پیدا کنیم.

 

هدف از برگزاری این مسابقه چه بوده است؟

در ایامی که تقریبا بخاطر این ویروس مورد هجمه قرار گرفته‌ایم و به گونه‌ای همگان را غافل‌گیر کرده، هر کسی در هر حوزه‌ای باید کاری را که از دستش برمی‌آید انجام دهد. ما در نشرسرای خودنویس که اتفاقا تجربه خوبی در دریافت آثار نوقلم‌ها داشته‌ایم در یک سال اخیر، آمدیم تا بار دیگر دعوت کنیم از همه کسانی که می‌توانند بنویسند تا این‌بار از کرونا بگویند. بار دیگر باید از اعجاز کلمات نهایت بهره را ببریم تا علیرغم ارسال پیام‌های ظریف و تاثیرگذار، کلمات را علیه این ویروس منحوس بشورانیم. کلمات قدرتمندند و نویسندگان ما می‌توانند آنها را در قالب داستانک‌های صد کلمه‌ای علیه کرونا بسیج کنند.

 

منظور از داستانک که در فراخوان به آن اشاره شده است چیست؟

ببینید داستانک یکی از قالب‌های مهم حوزه ادبیات داستانی است که در این یکی دو دهه اخیر بخاطر ویژگی‌های بارزَش بیشتر مورد توجه قرار گرفته. در موضوعات این‌چنینی خیلی سریع‌تر، موجزتر و رساتر می‌توان از این قالب بهره برد.
منظور ما از داستانک، همانی است که در تعاریف داستانک‌ها بکار برده می‌شود. نوشته‌های داستانی کوتاهی که گاه مثل مشت سنگین عمل می‌کند روی گونه مخاطب. گاه داستانک‌ها شبیه رباعی هستند و خط آخر کار مخاطب را تمام می‌کند! کلمات در داستانک‌ها گویی با پنس انتخاب می‌شوند و در جان جملات می‌نشینند. از کلمات اضافه و زاید خبری نیست… تعاریف بیشتری می‌توان درباره داستانک ارائه داد ولی اینجا فعلا مجالش نیست.

 

هر نفر چه تعداد اثر می تواند ارسال کند؟

محدودیتی برای ارسال آثار نداریم. این شانس برای هر نویسنده‌ای هست که به هر تعداد که در توانش بود بنویسد.

 

چه معیارهایی برای انتشار آثار درنظر گرفته شده است؟

تقریبا به چند نکته اشاره کردم ولی بگذارید به طور مشخص‌تر دوباره ذکر کنم:
داستانک‌ها باید زیر صد کلمه باشند (ایجاز بیشتر قدرت نفوذ کلمات را بالا می‌برند)
شبیه دل‌نوشته یا متن ادبی نباشند.
از قابلیت‌های عناصر داستانی که می‌توان در این قالب استفاده برد بایستی به نحو مطلوب بهره جست. مثل دیالوگ، توصیف، تعلیق، غافل‌گیری و …
از سیاه نمایی پرهیز شود.
امید و روشنی از صفات بارز نوشته‌ها باشد.
تقریبا رعایت همین نکات کافی است. باید نویسندگان ما به نحوی از این ویژگی‌ها برای جذاب‌تر کردن نوشته‌هایشان استفاده کنند.

 

علاقه‌مندان از چه طریقی می‌توانند آثار خود را ارسال کنند؟

شرکت‌کنندگان می‌توانند آثار خود را از طریق راه‌های ارتباطی زیر ارسال کنند:

ارسال به پست الکترونیک
info@khodnevis.ir
از طریق دایرکت اینستاگرام instagram.com/khodnevis99
از طریق تلگرام و به آی دی
@khodnevis_admin
همچنین با انتشار داستانک‌های خود در اینستاگرام با هشتگ #کلمات_علیه_کرونا، در مسابقه شرکت داده خواهید شد.

 

مهلت ارسال آثار تا چه زمانی می‌باشد؟

تا 31 فروردین ماه

 

جوایز این مسابقه چیست؟

همه‌ی آثارِ تایید شده به صورت روزانه در کانال تلگرام و اینستاگرام نشرسرای خودنویس منتشر می‌شوند.
پس از پایان زمان مسابقه، به سه داستانک برتر، جوایز نقدی یک میلیون تومان، ۷۰۰ و ۵۰۰ هزار تومانی اهدا می‌شود.

 

یک پاسخ بنویسید